Joulu 2019 oli hurmoksen aikaa meille. Täpärästi joulumarkkinoille ehtinyt, kotimyyntivuosista tuttu Juhlaseitan (ent.Vegekinkku), sai hyvän vastaanoton, joka huipentui Iltasanomien kasviskinkkujen makutestin voittoon.

Olimme leiponeet jouluseitaneita pitkää päivää jo monta viikkoa kun seitanpajan radiosta Suomipopilta paukahti tieto vegekinkkujen makutestistä. Jaajon ja kumppanien herutus kesti pitkään. Sitä kuunnellessa jännitimme lähinnä, että olikohan pienen toimijan tuote noteerattu mukaan testiin? Lopulta kun tieto tuli; 5/5, Santun Juhlaseitan, ylivoimainen voittaja, niin riemu repesi kattoon. Haimme Tammisaaren alkosta konjakkia ja meuhkasimme uutista. Samaan aikaan alkoi puhelin piristä ja lisätilauksia sadella. Näin ollen juhlat jäivät sillä erää lyhyiksi, kun jatkoimme reippaalla tahdilla ahkerointia.

Hurmos ei suinkaan päättynyt uutiseen, vaan jatkui netin syövereissä oikeastaan läpi joulun. Lopulta suurin ilon aihe olikin se, että homma ei jäänyt pelkäksi hypeksi vaan ihmiset todella pitivät tuotteestamme ja jopa ylistivät sitä. Vaikka uskoimme tuotteen erinomaisuuteen alusta asti, oli todella tyydyttävää ja helpottavaa kuulla se myös asiakaskunnalta.

Myös kauppiaat noteerasivat asian ja kovaksi yltyneen kysynnän. Kauppakeskus Redin K-Supermarketin kauppias Teemu Tikkala riensi aatonaattona Lohjalle hakemaan joulun viimeisen Juhlaseitanerän suoraan seitankokilta. Tämäkin erä myytiin kuulemma hetkessä loppuun. Kauppiaat tituleerasivatkin tuotteemme joulun hitiksi ja lopun toimitusvaikeuksista huolimatta Juhlaseitan oli monin paikoin kategoriansa myydyin tuote.

Joulusesongin onnistuminen muodostui todella tärkeäksi yrityksellemme. Saimme ennätysmyynnit ja paljon näkyvyyttä. Samalla saimme roppakaupalla uskoa ja intoa tulevaan vuoteen ja tuleviin projekteihin.

Kiittäen, Santtu