Juhlaseitan2023-01-19T10:59:58+02:00
Santun Seitan - Vegekebab

Juhlaseitan

Santun Seitan Juhlaseitan on vegaaninen ja kotimainen seitankinkku. Tämä kolminkertainen vegekinkkujen makutestivoitaja on nyt tuunattu entistä lihaisammaksi.  Tuote on kypsä, eli valmis ja herkullinen syötäväksi sellaisenaan. Malta kuitenkin mielesi, sillä seitanpajan tonttujen reseptillä valmistat Juhlaseitanista joulupöydän taatusti himotuimman herkun.

Juhlaseitanin herkullinen maku, lihaisa rakenne ja poikkeuksellisen korkea proteiinipitoisuus ovat tehneet siitä suositun niin kasvissyöjien kuin sekasyöjienkin ruokapöydissä. 

Santun Juhlaseitan on tiettävästi Suomen ensimmäinen vegaaninen kinkku. Se on syntynyt kotikeittiössä tarpeesta luoda ennennäkemättömän maukas lihankorvike.

vehnäproteiini, vesi, rapsiöljy, kookosöljy, muunnettu maissitärkkelys, soijakastike (vesi, soijapapu, suola), suola, luontainen aromi, savustettu maltodextriini, sitruskuitu, mausteet, happamuudensäätöaineet E262, E326

veteprotein, vatten, rapsolja, kokosolja, modifierad majsstärkelse, sojasås (vatten, sojaböna, salt), salt, naturligt arom, rökt maltodextrin, citrusfiber, kryddor, surhetsreglerande medel E262, E326

wheat protein, water, rapeseed oil, coconut oil, modified corn starch, soy sauce (water, soybeans, salt), salt, natural flavor, smoked maltodextrin, citrus fiber, flavors, acidity regulators E262, E326

RAVINTOSISÄLTÖ / NÄRINGSVÄRDE / NUTRITION INFO 100g
Energiaa / Energi / Energy 1071 kJ / 257 kcal
Rasvaa / Fett / Fat 11,1
josta tyydyttyneitä / varav mättat fet / saturated fat.  1,0
Hiilihydraatteja / Kolhydrater / Carbohydrate 7,3
josta sokereita / varav sockerarter / sugars 1,6
Proteiinia / Protein / Protein 31,3
Suola / Salt / Salt 2,1

voimakassuolainen / kraftigt saltat 

Miksi Santun Juhlaseitan?

Juhlapöydän himotuin herkku

Juhlaseitanin lihaisa, runsas maku ja helppokäyttöisyys tekevät siitä ensiluokkaisen lihan korvaajan Juhlapöytääsi . Tuote on kypsä, joten voit tarjoilla sen suoraan kylminä siivuina. Näyttävämmän ja kenties herkullisimman tarjoilun saat aikaiseksi noudattamalla pakkauksesta löytyvää ohjetta. Makean glögikastikkeen kera tarjoiltu, kotisinapilla ja maustekorppujauholla kuorrutettu seitanpaisti, ei jätä kylmäksi paatuneintakaan lihaania.

Juhlaseitan sopii mainiosti myös arkiseen ruoanlaittoon. Voit käyttää sitä leikkeleenä, osana kiusauksia, keittoja, patoja ja kastikkeita, korvaten lihan perinteisissä resepteissäsi. 

Kotikeittiöstä kaupan hyllyyn

Juhlaseitan syntyi Santun kotikeittiössä entisen lihan rakastajan intohimosta kehittää aidosti maukkaita kasviperäisiä vaihtoehtoja lihatuotteille. Kotimyynnin suosiosta yllättyneenä Santtu alkoi valmistamaan tuotteitaan työkseen.

Juhlaseitan tuli kauppoihin 2019 jouluksi ja valikoitui heti mukaan Iltasanomien kasviskinkkujen sokkomakutestiin. Juhlaseitan voitti makutestin ylivoimaisesti ja oli heti ilmestysmisvuonnaan monin paikoin joulun myydyin vegekinkku. Sittemmin Juhlaseitan on voittanut kaksi muutakin makutestiä.

Juhlaseitan sopii moneen elämäntapaan

sekasyöjille, lihan vähentäjille, laktovegetaristeille, vegaaneille, maidottomaan ruokavalioon, kiireiseen arkeen, perheellisille, aktiiviliikkujille, urheilijoille, karppaajille

Seitankinkku – juhlan ja arjen reseptit

Monipuolisten reseptien avulla pystyt lisäämään Santun Seitanin vegaanisia lihan korvikkeita lempiruokiisi. Santun vegekebab onkin vakiinnuttanut asemansa monien suomalaisten ruokapöydissä herkullisuutensa ja vaivattomuutensa ansiosta.

Juhlaseitan reseptit

Miten valmistan Juhlaseitanin 800g

Kolminkertainen vegekinkkujen makutestivoittaja, Juhlaseitan, on nyt päivitetty entistä lihaisammaksi. Seitanpajan tonttujen resptillä valmistat Juhlaseitanista joulupöydän taatusti himotuimman herkun.

Santun Seitan kokemuksia

Ei voi muuta kuin suositella Santun vegekebabia sen helppokäyttöisyyden suhteen. Ei muuta kuin paketti auki, salaatit mukaan ja syömään.

Vegekebab sopii moneen, Your Content Goes Here

Näin hyödynnät kasviproteiineja ruokavaliossasi

Usein kysyttyä

Kuinka paljon seitan sisältää proteiinia?2022-12-19T13:40:54+02:00

Seitan sisältää keskimäärin jopa enemmän proteiinia kuin liha. Seitanissa on yleensä 20g – 30g proteiinia sataa grammaa kohden. Proteiinipitoisuuden lisäksi seitan on lähtökohtaisesti lähes rasvatonta. Seitan valmistetaan taikinasta, jonka pääraaka-aineet ovat vehnän proteiini ja vesi.

Onko seitan gluteeniton?2022-12-19T13:44:18+02:00

Seitan on lihaa muistuttava, vegaaninen elintarvike. Sitä käytetään ruoissa usein lihan tapaan. Seitanin pääraaka-aine on vehnän proteiini, gluteeni. Tämän vuoksi seitan ei sovi keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Mitä on Seitan?2022-12-19T19:28:58+02:00

Seitan on vehnän proteiinista eli vehnägluteenista valmistettu lihaa muistuttava elintarvike, jota etenkin kasvissyöjät ja vegaanit käyttävät usein lihan tapaan ruoassa. Seitanilla on lihan kaltainen sitkeä ja kiinteä rakenne, korkea proteiinipitoisuus ja se on käsittelemättömänä lähes rasvatonta. Buddhalaiset munkit aloittivat seitanin valmistuksen 1000-luvulla Kiinassa. Sitä käytetään paljon myös muualla Itä- ja Kaakkois-Aasiassa. Ruoan toi länteen japanilainen George Ohsawa, joka myös keksi nimen ”seitan” 1960-luvulla

Go to Top