…Et mitenkään, sillä me teimme sen jo puolestasi. Totta tosiaan, valmiiksi kypsennetty Juhlaseitan ei ole pelkästään valmis syötäväksi sellaisenaan, vaan se on kehitetty nimenomaan syötäväksi kylmänä, kuten myös perinteisen joulukinkunkin kohdalla käytännössä tapahtuu. Juhlaseitanin rakenne ja maku ovat näin ollen parhaimmillaan kylmänä.

Toisaalta joulun ruokaperinteisiin kuuluu kinkun paistaminen ja ehkäpä siksi moni mielellään laittaa seitaninkin uuniin köllöttelemään. Onhan se mukava uunin ikkunasta kurkistella ja seurailla paistin kypsymistä. Tosiasia on myös se, että toiset pitävät enemmän lämpimästä tai kuumasta seitanista kuin kylmästä. Siksi kerromme nyt pari vinkkiä joiden avulla saat joulupöytäsi paraatipaikalle hiukan kylmää mureamman, tuoksuvan ja kuumana höyryävän Juhlaseitanin.

Kääri Juhlaseitan folioon ja aseta uunivuokaan. Sillä ei ole juurikaan merkitystä kuinka tiiviin teet foliokääreestä. Tiiviimpi paketti säilyttää kosteuden hieman paremmin. Toisaalta ilman foliota saat paremman paistopinnan seitaniin, sikäli mikäli pidät sellaisesta. Paista seitania uunin keskitasolla 175 C asteessa 30 minuuttia. Anna seitanin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Paistoaika ja -lämpötila ovat viitteellisiä, sillä eri uunien aikaansaama lopputulos saattaa vaihdella yllättävän paljon vaikka operointi tapahtuisi samoilla spekseillä. Näillä ohjeilla pääsee kuitenkin hyvin alkuun. Kokenut vegekinkun paistaja oppii sitten vuosien saatossa ne pienet niksit joilla saa aikaiseksi juuri itselle täydellisen jouluseitanin.

Seitanpajan tontut toivottavat sinulle herkullista, ihanaa ja rauhallista joulua.