Uudistettu Juhlaseitan

Meidän kolminkertainen makutestivoittaja, Juhlaseitan, on päivitetty nyt entistä lihaisammaksi. Samalla valmis sinappi-korppujauhokuorrutus on jätetty pois. Allergeeneista sinappi ja kaura ovat jätetty pois. Uudistetun Juhlaseitanin paino on 800g.

Tuote on kypsä, eli valmis ja herkullinen syötäväksi sellaisenaan, kylminä siivuina. Malta kuitenkin mielesi, sillä seitanpajan tonttujen reseptillä valmistat Juhlaseitanista joulupöydän taatusti himotuimman herkun. Tämän jälkeen voit edelleen valita, tarjoiletko Juhlaseitanin lämpimänä vai kylmänä.

Mikäli rakastit vanhaa versiota, älä huoli, saat reseptin avulla Juhlaseitanista lähes identtisen vanhaan nähden, ja jopa vielä hitusen paremman. Makean aromikas glögikastike viimeistelee esillepanon ja makunautinnon.

Juhlaseitanvarras on rujon näköinen ennen valmistusta ja siivutusta. Kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä, joten emme kokeneet tarpeelliseksi tavoitella lauantaimakkarasta tuttua teollista ulkomuotoa. Rustiikkiset siivut myös näyttävät tarjoiltaessa niin paljon herkullisemmilta ja houkuttelevimmilta, kuin tasaisen säännöllisen pyöreät. Vartaan pinnassa olevat vaaleat sattumat ovat rasvakertymiä. Voit poistaa ne halutessasi, mutta emme suosittele tätä, sillä rasva tuo mehevyyttä paistiin ja estää sitä myös kuivumasta mikäli valmistat paistin reseptin mukaan.

Toivotamme sinulle ihanaa, rauhallista ja antoisaa joulun aikaa. Toivomme, että jouluherkkumme tarjoavat sinulle parhaimman mahdollisen makuelämyksen.

Juhlaseitan sinappikuorrutuksella

( 8 annosta, valmistusaika 90 min. )

Ainekset

 • 1 paketti (800 g) Santun Seitan Juhlaseitan
 • Kotisinappia
 • Maustekorppujauhoja
 • Kokonaisia mausteneilikoita

Ohje

 1. Kääri pakkauksesta avattu Juhlaseitan leivinpaperin sisään ja sitten vielä pitävästi folion sisään.
 2. Laita 200°C asteiseen uuniin tunniksi.
 3. Halutessasi, aloita glögikastikkeen valmistus.
 4. Poista kääröt ja anna jäähtyä hetki.
 5. Kaada päälle reilu kerros kotisinappia. Sivele valumat vartaan alareunoihin.
 6. Ripottele päälle peittävä kerros maustekorppujauhoja ja koristele kokonaisilla neilikoilla
 7. Anna paistua uunissa vielä 20 min ilman kääröjä.

Glögikastike

( 8 annosta, valmistusaika 30 min. )

Ainekset

 • 1 dl glögiä
 • 1 dl siirappia
 • 1 dl fariinisokeria
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 3 rkl Dijon-sinappia

Ohje

 1. Lisää kattilaan glögi, siirappi ja fariinisokeri ja keitä kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
 2. Jäähdytä hetki ja lisää joukkoon loput ainekset.
 3. Sekoita hyvin.

Vinkit! Juhlaseitan sopii hyvin pakastettavaksi. Avatun Juhlaseitanin säilymisaikaan jääkaapissa emme voi antaa täsmällistä tietoa sillä se riippuu pitkälti jääkaapin olosuhteista ja siitä miten tuote on pakattu säilytettäväksi.